på gallsyrorna i blodet visade på ICKE förhöjda värden! gud så skönt... :D
Så nu är det bara att klia på (är väl min vanliga klåda samt vätska i fötter och händer) och invänta förlossning utan att oroa sig..över att det ska va nåt med levern iaf ;)
Ska kolla upp HB´t på fredag så att det har gått upp, för vem vill föda trött och utan blod liksom?
2veckor kvar till BF och jaa det känns ändå länge haha för jag är fan övertygad om att jag kommer gå över tiden. Hur kommer inte längtan kännas då? ghaaa....kom nu bäbis!
Känner mig STOR!
 
 
I natt var det dags att ställa om klockorna.
Jag vaknade kl3 (ny tid 2) och somnade inte om förrän vid 6.
Vid 4 var jag uppe och värmde mjölk med en liten klick honung.
Igår snöade det så vackert. Idag hänger det regn i luften.
I morgon är det 2v kvar till BF, jag fruktar att det blir 4.
Emby fortsätter hicka i maggen när jag har ätit och nån gång emellan :)
Har hällt i mig blutsaft och tuggat broccoli i några dagar så det känns som att jag är något piggare.
Får se om barnmorskan ringer imorgon om leverprovet. Hoppas allt är bra. Kan känna att jag oroar mig lite över detta och igår har det fasen börjat klia under fötterna och i händerna vilket är vanligt om man har förhöjda värden. Kan ju vara att jag har vätska och att det stasar när jag inte klarar av att röra mig nästan nåt alls.
Får helt enkelt vänta vackert på resultatet.
Mamma (momme) håller på att styra upp en sån fin himmelsäng till lillan.
Ledsen att bilden inte är bättre än såhär men jag låg i sängen när jag fotade så den blev lite sned ;)
Blir ny bild då allt är klart :)
 
 
 
 
 
Vi hade som sagt tid på MVC igår.
Jag hade ont, var trött men det känns som alltid bättre då man varit där och fått svar på diverse prover, pratat av sig och lyssnat på Embys hjärtljud :)
Passade på att vaccinera mig mot influensan som vi gravida rekommenderas att göra (känner av detta idag som influensasymtom med ont i kroppen osv).
Blodtryck bra 110/80, vikt varken mer eller mindre, livmodern mätte 37cm och följer sin kurva (jag har stor magge), bäbisen ligger helt fixerad och det känns kan jag meddela.
Dock hade jag fått lågt HB igen.. 107, inte så bra men det förklarar nog att jag kunnat toksova på dagarna och eftermiddagarna senaste tiden. Älsklingen tog med sig storasyster på ICA och handlade blutsaft och broccoli samt att jag tar någon järntablett för att öka på detta värde inför förlossningen.
 
Jag har ju haft stora problem med klåda (överallt på kroppen) senaste tiden, och barnmorskan ville att jag skulle ta leverprov för att se om värdet av gallsyror i blodet är för höga. Sagt och gjort fastade från igår kl24 och åkte dit kl7.45 och lämnade blodprov. Ljuvligt att komma hem efter detta och koka sig en stor kopp te med honung och äta sin lilla skål med yoghurt, hemgjorda müsli och äppelbitar, samt ta 2 panodil mot värken i kropp och fogar!
Bara att invänta provsvaren som förhoppningsvis kommer på måndag, och ev. blir det ett besök på MVC igen till veckan. Vi har börjat sova med lillans snuttetrasa för att den ska lukta oss :) Kom nu lilla tösen!
 
 
En vecka till att stryka i kalendern.
Ärligt talat..ni anar inte hur trögt det går.
I natt var en helvetesnatt med värk och kli överallt. Jag sov till 4.15 lite sådär till och från men sen gick det inte att somna om så jag gick upp och åt frukost kl6. Pappi vaknade kl5, tror att han börjar förbereda sig på vad som komma skall han också, men han har ju en förmåga att lägga sig ner och somna innan huvudet når kudden :).
Kidsen väcktes kl7 och kl8 när de gick till skolan la jag mig och somna om!!!! till 11.30!!!!! UNDERBART.
Ni vet hur trött och borta man är när man somnat om...inga undantag för min del.
Jag tvättar en maskin tvätt och ska ev. försöka mig på att städa stora toaletten..vi får se om jag orkar eller om jag prioriterar bada badkar och slöa ist.
Imorgon är det föräldragruppen sista gången, och på torsdag ska vi till MVC.
Vet inte om jag har så mycket förvärkar än, tror nog att det är mest fogarna som spökar.
Jag har rätt många sammandragningar vissa dagar.
Ibland har jag molande värk samtidigt som sammandragning men det är inte ofta och går att räkna på en hand.
Jag är rätt säker på att jag kommer märka då det sätter igång med minsta lilla "rätt" värk. Jag har låg smärttröskel och gnäller för minsta lilla. Nåja bara det finns lustgas och EDA ska nog allt gå enligt min erfarenhet.
För någon vecka sen tänkte jag massor på förlossningen. Kan månne ha varit att jag och Pappi såg alla avsnitt av "en unge i minuten" men nu har jag som slutat tänka så mycket på hur när var varför om utifall det ska bli av!
 
 
 
Det har snöar och ligger lite vitt kvar på marken blandat med vackra höstlöv och grönt gräs:). 
Det är vacker och kallt. 
Jag har en vinterjacka som jag dock inte kan stänga haha men en STOR scarf som jag kan knyta och låta hänga ner över maggen. Får funka i några veckor till (det ska bli varmare till veckan och dessutom nästan aldrig iväg). 
Igår var hela la'Familia och storhandlade. Tack Ica Maxi för att det finns pallar uppsatta på stolpar lute var stans i butiken..jag var död efter den drabbningen. 
Har en bebis som ligger och gnider/gnager med huvudet nedåt och igår em/kväll och inatt var det nära att jag gav upp!! jäv..vad det gör ont i fogarna nu. Jag ligger vaken på nätterna och tänker 'orkar jag detta 3v till..5 om jag har otur?!..eller ska jag överväga att sättas igång vilket jag har erfarenhet av och vilken var sådär.. Det tog över 50h!' 
Idag söndag tänkte jag baka bullar med kidsen. 
På tisdag går vi in i grav. vecka 38. 
 Såhär blev bullarna!
 
Det handlade föräldrautbildningen om idag.
Mycket info att ta in även för en som jag som har 2 barn sedan tidigare.
Mitt första barn kunde jag inte amma alls. Han föddes för tidigt och det var för mycket omkring som gjorde att jag inte orkade med att knappt försöka.
Mitt andra barn ammade jag lite under ca 3 månader sen orkade jag inte mer och kände att det inte funkade alls. pga. olika omständigheter.
Det gjorde förjävligt ont emellanåt och då kände jag bara att det inte var värt det.
Då var det så att man skulle amma var3e timma typ. Nu rekommenderas man att amma varannan typ så att det verkligen kommer igång. Vi får se hur det blir. Jag har en önskan om att det ska funka men samtidigt vet jag att vissa omständigheter försvårar amningen och att det är skönt att få hjälp av pappi :)
Jag tror han vill ge ersättning (men han kommer ångra sig när det är han som ska stiga upp på natten å flaskmata hihi).

Det har snöat i natt så det var med små myr steg man tog sig fram till bilen. Inte bara pga. en mer fixerad bäbis och jobbiga foglossningar utan av blixthalka och ovana!
Det var skön luft ute och jag längtar så oerhört efter att kunna promenera som folk!
Jag har märkt att vågen har ökat nåt kilo sista veckorna, förmodligen för att bäbis lägger på sig men också för att jag rör mig minimalt och samlar vätska.
I natt har jag sovit 3-4h.Kunde inte komma till ro så jag låg vaken till ca 3 och vakna vid 6 tiden..suck!
Kom snart bäbis, så jag har nåt att vara vaken för :)
 
Å i natt har jag fått sova!!!
Vaknade 6.23 typ och kände bara hur jävla lycklig jag var för det :)
Åt en smörgås och drack en halv kopp te, mer ryms inte i magen på morgonen, å la mig och toksurra älsklingen vaken kl. 7.30 haha. Sen när han steg upp somna jag om en stund ;)
Nu är det bara å ta tag i det sista i skolan vad gäller psykologin. måste passa på då armarna och huvudet orkar.
Lite mer molande värk har börjat smyga sig på med sammandragningarna. Känns hoppfullt!
Ikväll ser vi nog något/några avsnitt av "en unge i minuten" och bölar ikapp. :)
 
 
 
 
 
Av graviditeten har gått.
Vad gör man för att 10% ska gå fort då man sover som en kratta, har ont (fogarna) i stort sätt hela tiden, inte kan äta, gå, sitta, ligga, socialisera, duscha, skita, sköta skola, hem, barn, samboliv med mera med mera med mera med mera....på ett vettigt sätt?
För tillfället är det svårt att vara positiv kan jag ärligt säga.
 
Jag vill tacka min älskade sambo och pappa till en efterlängtad bäbis för att du är så fin med mig och barnen och att du styr upp allt så fort jag inte orkar ett smack och för att du orkar med denna långa jobbiga (till och från ett helvete) graviditet.
Jag vill också hylla mig själv för att jag vid 40-41års ålder klarar av detta (ibland med nöd och näppe) men lyckan över att få barn med den man älskar mest av allt är det som för oss framåt :)
Kärlek.
 
Du är så hjärtligt välkommen ut..
..men kanske du kan välja en annan väg än den ALIEN valde??!
 
Jag har haft jävulusiskt ont i några dagar. Så ont att vi var tvungna att åka in å kolla läget för jag fick inte bort smärtan och tillslut gav den en gnagande oro att något inte var som det ska.
Förlossningen låg stilla på Tisdag kväll då vi åkte in.
Kurvor kördes, ultraljud gjordes (på och i) för att kolla Embys hjärtljud, fostervatten och flöde i navelsträngen samt läge och hur tappen mådde! Alla mådde och mätte bra. Hon ligger och trycker mot blygdbenet och tappen så det är nog mkt det som stör. SKÖNT!
Rekommenderad vila (ännu mera), värme, panodil och kudde under stjärten :)
Det har blivit något bättre emellanåt.
Idag var vi på MVC.
Mätte magen (kom inte ihåg måttet tyvärr), lyssnade hjärtljud (145), blodtryck 105/nånting.
Känns inte som att det händer så mycket på mvc fronten nu. Allt är som bara rutinkontroller.
Igår var vi på föräldrautbildningen, pratade om smärtlindring och gjorde nån avslappningsövning (är ju himla skönt ändå). Är kul att vara med andra gravida och andra pappisar, man har ju som nåt gemensamt :)
Idag tog vi hem vagnen från mammas garage. Kändes som att den kunde få stå inne och "torka upp" samt få en annan doft än garage. tog också med mössan som mamma har sytt till lillan :)
Hon har sytt en liten och en lite större. Så fina!
 
 
 Å vad har vi framför oss den här veckan?
På onsdag är det dax för föräldrargruppen igen, det blir kul. På torsdag ska vi på mvc å kolla läget som jag brukar säga. Hjärtljud, blodtryck mäta mage osv. 
Jag har inte haft lika stora problem med timslånga sammandragningar sista dagarna. Beror nog på att jag tagit det lite lugnare (om möjligt) eller nåt annat som jag inte har någon aning om?! Emby tar stor plats nu..jag känner henne kring revbenen oftare och det är sådär ärligt talat! Jag brukar ställa mig upp så hon åker ner lite hihi. Magen är stor och hård och jag tycker att jag fått något fler bristningar högre upp samt att den sjunkit något lägre ner än för ett par veckor sedan. Vågen står rätt still fortfarande vilket jag uppskattar såklart. Ca 18kg upp sedan inskrivning. Jag badar badkar rätt ofta, känns skönt med värmen och viktlösheten som tar bort det onda i fogarna. Dock är det riktigt tungt att komma sig upp! Haha Sover helt ok, vissa nätter har jag haft förjävligt ont, vissa inte så farligt. Vi packar väskan lite mer och mer för varje dag som går:) och längtar såklart enormt. Har börjat gruva mig något för vad som komma skall, är nog rätt vanligt när det faktiskt börjar dra ihop sig. :p Undra hur hon ser ut? Man är ju så galet nyfiken!!! <3 
 
Eller vad man kallar det nu för tiden?
Vi var iaf anmälda. Tyckte det kunde vara ett bra sätt att träffa andra gravida som ska ha typ samtidigt som vi samt att T får veta en hel del som han inte har en aning om ;). För mig blir det ju som en påminnelse på saker man förträngt/glömt och nya uppdateringar såklart! Det är ju ändå 11 år sen sist och saker förändras ju.
Det var en skara trevliga par som var med. Alla svåra och gissa åldern på men kring 25-30 typ. Vi konstaterade nog ändå att jag var äldst och pappi yngst :). yeah!
Vi gick igenom det mesta om förlossningen (utom smärtlindring som blir nästa vecka) och lite andra saker som kan va bra att veta, typ vad man nuförtiden ska ha med sig till förlossningen och hur rutinerna är där... det är väl eg inte mkt som har förändrats på den fronten tror jag.
Tyvärr var t tvungen att åka på jobb 9.30 men jag kände att jag ville vara kvar.
Tyvärr startade inte min bil denna morgon så jag bestämde mig för att gå hem...
Det var nog en mindre bra idé..
Det tog 1h (en sträcka på kanske 1,5km?!) och jag hade samandragning heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeela vägen hem samt ett tag efter.
Nåja då vet man ju vad man inte ska göra.
Det börjar fasen dra ihop sig till BF. Vi har börjat ta fram saker till "väskan"..kanske tidigt kan man tycka men tänk om man står dör sen utan kamera typ!!?? ;)
 
Lånad bild!
 
 
 
Idag gick vi in i v35, magen känns stor.