med raska kliv.
Vi går in i v31 på tisdag (om 4 dagar) och jag tycker det går allt snabbare mot BF faktiskt.
Men å andra sidan är det en hel del kvar av graviditeten.
Vi ska på ultraljud om drygt 2v, jag ska till mvc om lika många för att "bara" kolla läget, sen hoppas jag att föräldrautbildningarna kommer igång och att vi kan vara med på dessa båda två!
Hälsotillståndet är sådär igen..jag hade 2-3 v då jag mådde riktigt bra men sen var det som att det blev tjorv med andningen, fogarna, tröttheten, illamåendet, svullnad osv allt på en gång. SUCK! Jag tror det har med 2 saker å göra:
1. Stressigt/massor att göra med skola och flytt.
2. Emby växer och så även jag/min mage (samt allt annat som förändras i kroppen vid en graviditet).
Jag tog ett beslut att dra ner på tempot vad gäller skolan bla och när flytten är klar kommer nog det kännas som att ytterligare en väldigt tung sten har lämnat axlarna.
Vår bäbis är heltokig ibland, vrider och vänder sig så man vet inte om hon är på g ut genom naveln! :) haha pappi tror att min navel kommer puta utåt snart men nej , han kommer inte ha rätt där ;).
Vi har inte handlat några saker till kickan på ett tag och det har med flytten å göra, vi har mest rensat och slängt saker, så det blir kul att köpa resten av sakerna som saknas (madras till säng, skötbordsgrejjor å lite annat). Jag tror jag måste ta mig tid att skriva ett förlossningsbrev snart också, eller så skiter jag i det och tar det som det kommer, vi får se.
Jag får en känsla av att jag kanske inte hinner blogga så mycket närmsta dagarna. Håll ut!
Lite skillnad på maggen i v13 och 30.
 
 
 
 
 
Det är konstigt men jag har inte haft någon/några speciella cravings den här graviditeten!
Med mina tidigare har det varit besatthet av BENSIN (att lukta på typ) och SKONA sköljmedel (av sort jag inte mins idag). Jag ät en jävla massa nektariner och isterband haha men kanske inte nåt annat direkt som jag mins.
Den här graviditeten har jag varit mer sugen på GRÖNA (se nedan) saker..men jag har inte varit besatt som sagt.
Har haft ett rätt rejält sug efter denna dryck dock! :)
 
En vecka till att kryssa av.
Så vad har hänt sen sist mer än att det gått några dagar ;)
Jag har varit hos min nya MVC-tant som inte direkt var "tant" utan mer i min ålder typ :P
Hon var bra. Kändes rak, pålitlig, inte fjantig och gulligullig (som jag hatar) och hon tog själv de prover som jag skulle lämna. Vikten har inte rusat den här ggn så samanlagt har jag ökat ca16kg sedan invägning. Maggen (livmodern) mätte 30cm och Hb´t hade ökat så pass att det var ok (tror det var 129) Blodtryck 110/70. Embys hjärta slog 155 :). ska tillbaka 12/9.
 
(bild tagen i v27/28 i Lövskär av pappi)
Jag har haft otroligt jobbigt att andas senaste veckan, både täppt i däsad (näsan) och bäbis som tar plats/ligger knasigt. Det har också varit otroligt kvav luft ute i några dagar men med gårdagens åska så blev det högre och klarare luft så nu kändes det genast lite lättare att andas. Höll på att tuppa av igår morse pga stress (skola för både kidsen och mig själv) samt tungandning. Jag fick sätta mig flera gånger och djupandas och hoppas på det bästa, pulsen var som efter ett maratonlopp trots att jag bara fönat håret i 2min. Kan 11v gå fort?!
Jag sover som en kratta. Idag vaknade jag kl4, gick på toa, kunde inte somna om. Usch.
Har bokat en tid för ultraljud i v 32 (11/9) blir spännande och nåt att se fram emot.
Har inte köpt nåt mer till Emby men vi har börjat kolla efter madrass till spjälsängen (som svärmor styrt upp) och tror vi har bestämt oss för ikeas VYSSA VACKERT.

Kollar runt på spjälsängsskydd också men har inte hittat nåt speciellt än. Vi får se vad vi hittar. Känns som att Älskling måste hinna vara med och välja också :) Jag får nog tagga ner! haha
 
Hittade en Emmaljunga duo edge sport på blocket för 2lax. Perfekt. Den var i mkt bra skick och paret som sålde den var fräscha och gulliga så bara det kändes ju bra liksom! Tyvärr var det väldigt svårt att fota den så att den kom till sin rätt men pappi gjorde ett bra försök iaf :)
Den är SVART och GRÅ.
 
Vi var på loppis i helgen och fyndade lite smått till Emby, En POP fleeceoverall, mössa, Jeansklänning (newbie) och en pyjamas. Gölle!
Som vanligt inte lätt att fota bra med mobilen.
Hälsotillståndet då? Jo tack jag reder mig. Utan medicin, endast Järn (typ varannan dag) och efter jag köpt nya skor tycker jag fogarna mår bättre. Vågen har inte visat såå farligt mycket uppåt (SKÖNT) men vi får väl se vad verkligheten säger om en vecka då jag ska vägas osv! Jag har iaf bytt MVC eftersom vi ska flytta. Känns lite spännande med nytt igen. Ska även boka ultraljud i veckan till v32 eftersom sista ultraljudet visade på en ev. låg moderkaka. KUL å göra ultraljud igen! woop! Bäbban sparkar som aldrig förr och nu känner jag mer rörelser inne i magen. Ibland så jag vill kräkas..men jag håller mig. Vi längtar så vi håller på att gå sönder!
Imorgon går vi in i v 28.
 
 
 
 
Jag ber om ursäkt för dålig bildkvalité men jag orkade helt enkelt inte styra upp bättre med mobilen! :)
Jaaha så var det en vecka närmare BF.
Har börjat packa rätt mycket sista tiden, känner att flytten närmar sig med stormsteg.
Idag packade jag ner smal-garderoben..gud vad jag saknar dessa kläder (och kropp) Ufff..
Dock älskar jag min gravidmage såklart!
Jag har fått låna en säck mamma-kläder av en vän som fått sitt barn i juni.
Perfekt för jag gillar inte att köpa kläder, inte ens smal, jag borde bli bättre på det.
 
 
 
 
i stillsamt takt kan jag tycka. (jag menar vilken graviditet går för fort?)
Däremot kanske magen har växt i rasande fart?!

V21 och V25
Imorgon går vi in i v.27!
 
Vi har börjat fixa en del saker till lillan.
Mest smågrejer men jag har börjat hålla ögonen öppna på vagn och bilbarnstol.
Idag kom ett paket från HM med bla 2st snuttefiltar.
 
Är fasen inte enkelt det här med barnvagn. Kan det bero på att det är en sån stor sak som man använder rätt mycket? Vi har iaf bestämt oss för att köpa begagnat för det är inte värt pengarna att köpa nytt!
Jag har ställt in siktet på en Emmaljunga av något slag, men vi får se vad man springer på.
Mamma (mormor) har varit så gullig å sytt ett babynest, och det var sååå fint!  Här kommer vår sessa sussa så gott och mysigt <3
 
 
Under rensningen/packningen ( vi håller på att flytta) hittade jag en virkning som jag förmodligen påbörjade då jag väntade min yngsta dotter..alltså 11år sen! Jag blev sugen å fortsätta men vi får se hur mkt tid som finns mitt i flyttning, skola osv. Fint hade det då varit med en mormorsfilt som man själv styrt upp :)

Sist men inte minst ;) en magbild från v 26+3 (tycker dock den ser mindre ut än tidigare men det beror nog på att den är tagen lite snett framifrån)